Om redesignet av unionscene.no og drammensteater.no

20. august 2015 /// /// Prosess, Webdesign

Vinteren 2015 fikk jeg jobbe med redesign av nettsider for to viktige kulturarenaer i Drammen: Drammens Teater og Union Scene. I våres ble nettsidene lansert, og siden har jeg vært litt for opptatt til å få skrevet om redesignet. Men nå kommer endelig en liten sak om det, for det synes jeg det fortjener!

Lik kodebase

Veldig viktig for designoppgaven var at designet for de to nettsidene skulle basere seg på så å si lik kodebase. Kun innholdet og stylingen skulle være annerledes. Når det er snakk om to kulturarenaer og nettsider som begge har som mål å vise program og selge billetter, er det stort sett det samme som skal løses for begge parter. Dette gjelder både i forhold til design, kode og CMS. Drammens Teater og Union Scene driftes av Drammen Scener AS (som eies 100% av Drammen kommune). Nettsidene til disse tre ligger i samme publiseringssystem/CMS (ExpressionEngine). Felles CMS og kodebase gjør vedlikeholdet økonomisk og effektivt. Nettsidene er utviklet av og driftes av Major design.

drammensteater-unionscene-sammenlign

Mobile first

Et annet viktig moment ved designoppdraget var at det først og fremst skulle være fokus på design for mobil. Det er ikke uvanlig nå til dags, men for dette tilfellet er utrolige 60% av de besøkende fra mobil og nettbrett. Det ble tidlig i prosessen klart at vi ønsket “infinite scroll” på programdelene. Det vil si at det hentes nye eventer, noen få om gangen, etterhvert som brukeren scroller seg nedover. Dette gjør at man kan scrolle seg gjennom hele programmet rett fra forsidene dersom man ønsker det. Dessuten er det for brukere idag mye lavere terskel for å scrolle/swipe videre enn å klikke videre.

drammensteater-unionscene-sammenlign-iphone5

Kjøp

Når visning av programmet var løst, ble det viktig å gjøre kjøp av billetter så tilgjengelig som mulig. Billettknapper er derfor store og prominente, og tilgjengelig også uten å lese mer om eventet. Drammens Teater så seg meget godt fornøyd med store, modige “gullknapper”.

drammensteater-kjopknapp

Felles profilkjennetegn

De visuelle profilene til Unionscene og Drammens teater har dessuten noen felles profilkjennetegn som ligger først og fremst i oppbygningen av logoene. Nedre del av logoene kan se ut som en perforering av en god gammeldags papirbillett, og det var noe jeg tok med videre i webdesignet.

drammensteater-unionscene-logoer

Som egne kjennetegn har Drammens Teater og Union Scene sine egne regler for farger og typografi. I tillegg er type eventer og tilhørende bilder ofte ulike i uttrykket.

 

Se flere bilder av designet her eller gå rett til enten drammensteater.no eller unionscene.no

Les om om nettsidenes historie og utvikling hos majordesign.no