10 geniale verktøy for selvstendige digitale designere

31. juli 2015 /// /// Business, Prosess, Webdesign

Det er noen digitale verktøy og tjenester som er i daglig bruk og er helt essensielle i min hverdag som selvstendig næringsdrivende og digital designer. For å komme frem til disse to håndfullene med tjenester, har jeg gjennom årene prøvet ut og kassert et høyt antall lignende tjenester. Så for at du som er i lignende bransje som meg kan velge å spare litt tid, skal jeg gi deg ei liste her.

Dropbox 10-tips-dropbox

Dropbox har i flere år vært helt essensielt i min arbeidsflyt. Alle mine firmafiler og dokumenter ligger i Dropbox’en min, og synkroniseres til skyen. Dermed har jeg alltid tilgang til filene  fra en annen maskin dersom jeg skulle miste eller ødelegge Mac’en. Dropbox er dessuten et genialt verktøy når en skal utveksle større filer med kunder. Enn så lenge klarer jeg meg utmerket med Dropbox Pro til €9,99/mnd som gir 1TB lagring.

dropbox.com

 

Harvest10-tips-harvestapp

Timeføring, prisestimering, tilbudsskriving og fakturering foregår alt i Harvest. Jeg har vært en trofast bruker i 5-6 år og hatt utrolig stor nytte av Harvest. Som freelancer klarer jeg meg med Solo til $12/mnd.

getharvest.com

 

Fiken10-tips-fiken

Regnskapsføring og full oversikt over økonomien. Det er enkelt å skjønne, og det har (nesten) blitt gøy å føre regnskapet mitt selv! Jeg kunne ha sendt ut fakturaer via Fiken men ettersom jeg stort sett lever av å selge timer, er jeg avhengig av en tjeneste som Harvest for å holde orden på hvilke timer jeg har fakturert og ikke fakturert. Uansett fungerer det fint for meg å bruke en kombinasjon av Fiken og Harvest. Fiken har en kjekk app til telefoner som gjør at man kan scanne/fotografere bilag rett inn i systemet. Fiken er norsk og tilpasset både norske forhold og små selskaper. Utrolig rimelig er det også. Koster 139 kr/mnd.

fiken.no

 

Evernote10-tips-evernote

Jeg har ingen håndfaste notisbøker. Alt av notater og ideer som skrives på papir renskrives eller fotograferes rett inn i Evernote, og arket havner i papirsøpla. I Evernote er alle notatene organisert og søkbare (bilder kan du evt. tagge med viktige stikkord). Gratisversjonen holder i massevis for meg.

evernote.com

 

Team Treehouse10-tips-treehouse

Et fantastisk nettsted for videreutdanning og påfyll for webdesignere og utviklere. Brukes også når jeg trenger å lære meg helt spesifike skills til et bestemt prosjekt. De to siste kursene jeg tok var “Advanced Sass Concepts” og “how to build a WordPress plugin”. Team Treehouse koster $25/mnd, men man kan pause abonnementet i travle perioder.

teamtreehouse.com

 

Browserstack10-tips-browserstack

De som driver med responsiv webdesign vet at det må testes, testes og testes. Det må testes i ulike browsere, browserversjoner, enheter, og skjermstørrelser. Og siden en del kombinasjoner av nevnte. Browserstack gjør det mulig å teste uten å ha alle typer telefoner, tablets, datamaskiner og broswerversjoner installert på et lite kontor. Koster $29/mnd for 1 bruker.

browserstack.com

 

Codekit10-tips-codekit

Jeg har alltid hatt et liten skrekk for å bruke terminalen/kommandolinjen til å gjøre ting. Det var Codekit som fikk meg igang med å skrive CSS med Sass. Og som fikk meg til å endelig gå over til å bruke Sass-versjonen av kjente rammeverk som Twitter Bootstrap og Zurb Foundation. Compile, compress, autoprefix, autorefresh, bower. Ta en kikk på nettsiden for bedre beskrivelse av hva Codekit kan. Mac app som koster $32.

incident57.com/codekit

 

Ampps10-tips-ampps

Ampps er det verktøyet jeg benytter for å utvikle nettsider lokalt. WordPress går meget raskt å installere med Ampps, og det er enkelt å sette opp med et lokalt domene som for eksempel mittdomene.dev.

Etter å ha brukt Mamp Pro i flere år, begynte jeg å bli lei av at det stadig kostet penger å oppgradere til ny versjon. Så fikk jeg tips om at Ammps, som er gratis, kan de samme tingene jeg trenger fra Mamp Pro. Så dersom man kan leve med et grellere design på selve app’en, er Ammps et gratis alternativ. Hvertfall for front-end utviklere som trenger ca. det jeg trenger.

ampps.com

 

WP Migrate DB Pro10-tips-wp-migrate-db-pro

Dette WordPress plugin’et har virkelig revolusjonert arbeidsflyten min med WordPress når det gjelder migrering av database fra og til local, staging og prod versjon av WordPress-sites. Dette verktøyet benytter jeg så mye at jeg har kjøpt Developer license til $99 for 100 installasjoner. Jeg hadde vel gladelig betalt det ti-dobbelte utifra nytteverdien, men ikke si det til noen.

deliciousbrains.com/wp-migrate-db-pro

 

Pinterest10-tips-pinterest

Et sosialt medie som er nyttig også for en designer på jobb. Har kan jeg finne inspirasjon og få ideer, følge med på designtrender og lage moodboards. Ikke trenger man å gjøre det i all offentlighet heller. Man kan ha hemmelige “pinboards” for det som måtte være hemmelig eller bare uinteressant for andre.

pinterest.com

 


Jeg kjenner at jeg nå kunne fortsatt listen ved å utvide med foreksempel Zurb Foundation, GitHub, Skyfonts og andre nerdeting som den digitale junkien jeg er. Men jeg stopper lista her. Kanskje har du noen tips til meg? Bare å legge igjen en kommentar under i tilfelle.